Blog
Blog
Denizkızı Pırlanta Yüzük
Denizkızı Pırlanta Yüzük
22 Mayıs 2023, 22:39

Elimden geldiğince iyi tasarımlara imza atmak istiyorum. Yine istiyorum ki bu tasarımlar ile bana sipariş veren siz dostlarım mutlu olsunlar, tasarımlarımdan keyif alsınlar. Bu amaçlar içerisinde atölyeme geçtiğimiz haftalarda bir sipariş tasarım geldi.

Siparişin briefine göre bir yüzük yapılacak, yüzük altın olacak, pırlanta taş kullanılacak ve en önemli detay olan bir deniz kızı motifi bu yüzük tasarımda kullanılacak ve çok daha önemlisi yapılacak bu yüzük bir evlenme teklifi için kullanılacak

Tasarım zor, zaman az… İlk başta süre çok kısıtlı olduğu için modeli istenilen zamanda yetiştiremem korkusu ile kabul etmemeyi düşündüm ancak siparişi veren Can bey tasarım ve tasarımcılığa o kadar önem veren bir kişiydi ki bu siparişi o nedenle red edemedim.

Yapılması istenilen deniz kızı pırlanta yüzük, bir ekip çalışması sonucu ortaya çıkabilecek bir ürün. 3D modelleme yapacak bir grafik tasarımcı, modeli kalıba alacak kalıp ustası, ince bir işçilikle modelin kalıbını çıkartacak döküm atölyesi şefi, kalıptan çıkan modele tesviye-cila işlemi yapacak olan kuyum ustası, ve son dokunuş olarak pırlanta yuvasına taşı oturtacak olan mıhlamacı. Yüzük bittiği zaman yüzüğü rodaja sokacak olan kaplamacı ve yüzüğün sertifikasını çıkartacak olan baskı evi… Yani 1 yüzük 7 usta.