Blog
Blog
Geri Dönüşüm Atölyesi Başlıyor
Geri Dönüşüm Atölyesi Başlıyor
30 Eylül 2018, 15:34

Yeniden değerlendirilme imkanı olan atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri dönüşüm denir.

 

Geri dönüşebilen maddeler; cam, kağıt, alüminyum, plastik, piller, motor yağı, akümülatörler, beton, organik atıklar ve elektronik atıklardır.

 

Geri dönüşümü doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufunun sağlanması, atık miktarının azaltılması, ekonomiye katkı gibi başlıklar altında inceleyebiliriz.  

 

Görülüyor ki tüketim alışkanlıklarımızın hız kazandığı modern çağımızda inovatif çözümler ile tüketimin ve buna bağlı gelişen çevre kirliliğinin bir miktar önüne geçebilmek geleceğimiz için önemli bir adım olabilir. 

 

Atölye olarak bu konuyu önemsiyoruz. Ve bu çağdaş bilinci konuya duyarlı yaklaşan atölye takipçilerimize aşılamak maksadı ile bir çalıştay düzenliyoruz.

 

Çalıştayın koordinatörü #HerşeydenBirŞeyYaptık instagram sayfasının yönetici sevgili Ayşe   bize kağıt, cam ve buna benzer materyallerin bir araya getirilmesi ile nasıl farklı objeler elde edilebilir bunu izleyicisine sunacak... Kendisi ayrıca bu tekniğe İLERİ DÖNÜŞÜM TEKNOLOJİSİ diyor...  

Etkinlik çok yakında Atölyemiz Canımız Workshop Salonun da . . .

Etkinliğe ön kayıt yaptırmak için : 05074840249 - info@atolyemizcanimiz.com 

Etkinlik Yeri: Neyzen Tevfik Cad. No: 40 Kalabak/Urla/İZMİR